Tips & Advies

Soms hebben producten gewoon net iets meer uitleg nodig. Regelmatig worden ons vragen gesteld die variëren van simpele tips, tot gedetailleerde montage adviezen. Hieronder zullen we regelmatig nieuwe artikelen plaatsen die hier dieper op ingaan. In onze nieuwsbrief zullen we je ook op de hoogte houden van nieuwe blog teksten op deze pagina.

De artikelen worden in verschillende categorieën geplaatst en krijgen tags om het zoeken naar een specifiek onderwerp makkelijker te maken.
Is er een onderwerp waar je graag een blog tekst van zou willen zien, maar bestaat deze nog niet? Mail ons gerust je suggestie!

De 10 meest gestelde vragen over industrieel schuifdeurbeslag

​Industriële railsystemen hebben vele toepassingsmogelijkheden. Denk aan schuifdeuren in tuinen, kassen en paardenstallen, maar er zijn ook al boksballen mee opgehangen in sportscholen. Waar je het industrieel railbeslag ook voor gebruikt, er zijn een aantal vragen die vaak gesteld worden en de antwoorden zijn in elke situatie van toepassing. Hieronder geven we antwoord op de 10 meest gestelde vragen over ons industrieel schuifdeurbeslag.1. Van welk merk is het industriële schuifdeurbeslag?

Ons industriële railsysteem is van het Deense merk Ball-tik. Zij produceren hoogwaardig industrieel schuifdeurbeslag en railsystemen voor een belasting van 200 tot 1000 kg. Het is een efficiënt railsysteem, gebaseerd op een sterke constructie en kleine buitenmaten.


Het hele assortiment van Ball-tik is hier te vinden in onze webshop.


Hieronder staat de link naar de website van Ball-tik.2. Is al het schuifdeurbeslag geschikt voor buiten? 

Ja, al het beslag is van thermisch verzinkt staal of rvs en zal buiten dus niet roesten. Het schuifdeurbeslag is onderhoudsvrij.


3. Wanneer kies ik voor RVS?

RVS railbeslag adviseren wij voor situaties dicht bij zee of in chemisch agressieve omgevingen.


Verzinkt staal voldoet prima om een schuifdeur buiten op te hangen.


We hebben RVS (316) schuifdeurbeslag in serie 0 (draagvermogen tot 200 kg) en serie 1 (draagvermogen tot 600 kg).4. Kan ik de verschillende series combineren? 

Nee.


Het Ball-Tik schuifdeurbeslag is opgedeeld in 5 series. Deze series hebben we in de webshop in aparte categorieën gezet, zodat je alleen producten uit dezelfde serie bij elkaar ziet staan.


Serie 0: belastbaar tot 200 kg
Serie 0 RVS (316): belastbaar tot 200 kg
Serie 1: belastbaar tot 600 kg
Serie 1 RVS (316): belastbaar tot 600 kg
Serie 2: belastbaar tot 1000 kg


Alleen producten uit dezelfde serie van Ball-Tik kunnen met elkaar gecombineerd worden. De series hebben verschillende afmetingen. Een hangrol van serie 1 past niet in een rail van serie 0.


5. Hebben jullie ook beslag om een schuifdeur over de grond te rollen?

Nee, wij hebben alleen hangende industriële schuifdeursystemen van Ball-tik. Bodemrollende schuifdeursystemen zitten niet in dit assortiment.


6. Hoe reken ik met het draagvermogen van de bovenrail?

Het aangegeven draagvermogen van de rail is per meter.


Rekenvoorbeeld: Een rail van serie 0 kan 200 kg dragen.

– Twee schuifdeuren van 1 meter breed (of breder) die elk 200 kg wegen kun je prima aan de rail hangen.

– Twee schuifdeuren van 50 cm breed die elk 200 kg wegen gaat NIET. Als deze schuifdeuren naast elkaar hangen komt er op 1 meter rail 400 kg belasting. 


7. Hoeveel ophangpunten heeft een rail nodig?

De rail moet elke 70 cm aan de muur of plafond bevestigd worden (bij alle series). Bij minder ophangpunten kan de aangegeven draagkracht niet worden gegarandeerd.


8. Zitten er al gaten in de rail?

Alleen de rails van serie 0 heeft gaten. Deze rails kan direct tegen het plafond of een balk bevestigd worden. Het zijn sleufgaten, dus de rail kan nog gesteld worden met het ophangen.

De rails van serie 1 en 2 hebben geen voorgeboorde gaten. Deze worden over het algemeen met ophangbeugels opgehangen.


9. Hoeveel hangrollen mag ik gebruiken per schuifdeur?


Voor een schuifdeur gebruik je 2 hangrollen.


Het draagvermogen is aangegeven per hangrol. Als een hangrol 50 kg kan dragen, kun je met twee hangrollen dus een schuifdeur van maximaal 100 kg ophangen.


Als de deur erg breed is kun je een derde hangrol in het midden toevoegen om te voorkomen dat de schuifdeur zal doorbuigen. Reken een derde hangrol NIET mee bij het draagvermogen. Het is namelijk niet gegarandeerd dat een derde hangrol 50 kg extra zal dragen. 


10. Wat heb ik allemaal nodig?

In de webshop kun je eenvoudig op verschillende onderdelen filteren. Om een schuifdeur op te hangen heb je over het algemeen de volgende onderdelen nodig. De dichtgedrukte kopjes zijn de verschillende categorieën die je kunt selecteren als zoekfilter.


Rails en koppeling

– een bovenrail (kies de gewenste lengte)

– een verbindingskoppeling (Alleen nodig als je meerdere rails aan elkaar wilt verbinden.)


Bevestigingsmateriaal

– raildragers (voor plafondmontage of wandmontage)

– bevestigingsplaatjes voor op de schuifdeur: Hiermee hang je de schuifdeur op aan de hangrollen.


Hangrollen

– een hangrol: Gebruik 2 hangrollen per deur, zie vraag 9 hierboven.


Ondergeleiders

– een ondergeleider: Een ondergeleider zorgt ervoor dat de schuifdeur ook aan de onderzijde in een rechte lijn begeleid wordt en niet heen en weer gaat schommelen.

– een onderrail: Bij sommige ondergeleiders is het aan te raden ook een ondergeleidingsrail toe te passen onder in de deur of op de vloer. Dit staat aangegeven bij de ondergeleiders.


Accessoires

– eindstops: Om te voorkomen dat een hangrol de rail uit kan rollen moet je een eindstop in beide uiteindes van de bovenrail monteren. Er zijn ook raildragers met een eindstop, dan is het uiteraard niet nodig om nog een losse eindstop in de rail te plaatsen. 


...

Industriële railsystemen - Schreuder & Co


Industriële railsystemen kennen veel toepassingsmogelijkheden, zoals schuifdeuren voor buiten, transportsystemen en paardenboxen. Schreuder & Co is officieel importeur en verdeler van het Deense merk Ball-tik dat hoogwaardig industrieel schuifdeurbeslag en railsystemen produceert voor belastingen van 200 tot 1000 kg.

Related Posts